Translation / Versiuni in alte limbi

English version

Cautam persoane care pot traduce si in alte limbi articolele si comunicatele de presa.

marți, 28 aprilie 2009

Moldova 1 recunoaşte că este la cheremul puterii,

...iar reprezentantul agenţiei procomuniste Omega recunoaşte că poliţia a torturat participanţii la proteste

preluat de pe www.hotnews.md
http://hotnews.md/?p=4866
28 aprile 2009


Conducerea postului Moldova 1 nu se fereşte să mintă Europa nici în prezenţa presei independente. Astăzi, în cadrul unei mese rotunde organizată de o delegaţie a Parlamentului European venită la Chişinău pentru a se documenta despre evenimentele care au avut loc pe 6-8 aprilie curent, Mihai Scoarţă, vicedirectorul postului de televiziune „Moldova 1”, a declarat că postul pe care îl reprezintă a reflectat toate evenimentele petrecute în acele zile, scrie jurnal.md.
Jurnalistul şi-a recunoscut, parţial, minciuna abia după ce a fost luat la întrebări de reprezentanţii presei de opoziţie prezenţi la întâlnire. Prins cu ocaua mică, Scoarţă s-a văzut nevoit să iasă din situaţie, pretextând că Moldova 1 nu a putut să reflecte evenimentele stradale pentru că nu a avut posibilităţi tehnice, iar jurnaliştii postului s-au temut să fie agresaţi.

În replică, Marianne Mikko, şefa delegaţiei, a menţionat că în urma discuţiilor purtate la această masă rotundă se vede nevoită să declare că „Moldova 1” e doar un post de televiziune de stat care aşteaptă ordine despre ceea ce trebuie să facă. „Dvs sunteţi o televiziune publică şi trebuie să apăraţi interesele publicului”, a precizat Mikko, citată de jurnal.md.

Vădit frustrat, Scoarţă a recunoscut că televiziunea publică se află la cheremul partidului de guvernământ, dar, a subliniat el, acelaşi lucru s-a întâmplat şi până acum, în timpul celorlalţi doi preşedinţi moldoveni. „Ca să devenim cu adevărat o televiziune publică, trebuie să avem o indepedenţă financiară. Sper că se va produce o schimbare, dar este complicat să activezi în situaţia actuală”, a recunoscut vicedirectorul „Moldova 1”.

Pe de altă parte reprezentantul agenţiei multimedia procomuniste „Omega” recunoaşte că poliţia a torturat participanţii la protestele din 6-7 aprilie. Şi pentru că masa rotundă de astăzi a fost momentul dezvăluirilor, şi directorul agenţiei de ştiri procomuniste „Omega”, Alexandr Petkov, într-un moment de sinceritate, a recunoscut că după protestele din 6-7 aprilie, au avut loc numeroase cazuri de tortură.

„Aceste cazuri trebuie pedepsite. Şi, credeţi-mă, Omega va fi prima televiziune care va transmite ştiri despre cei torturaţi. Or, celelalte televiziuni, au mediatizat până acum cazul unei singure persoane torturate”, a spus Petkov citat de jurnal.md.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu