Translation / Versiuni in alte limbi

English version

Cautam persoane care pot traduce si in alte limbi articolele si comunicatele de presa.

marți, 28 aprilie 2009

Marianne Mikko, şefa delegaţiei la Comisia Parlamentara de cooperare UE - Moldova, s-a întâlnit luni cu reprezentanţii presei de la Chişinău

Preluat de pe www.unimedia.md
http://unimedia.md/?mod=news&id=10565
28 aprilie 2009


Luni după masă, o delegaţie a Comisiei Europene în frunte cu Marianne MIKKO, şefa delegaţiei la Comisia Parlamentara de cooperare UE - Moldova, a avut o întâlnire cu reprezentanţii presei şi ONG-urile media de la Chişinău. În cadrul acesteia au participat atât reprezentanţi ai surselor mass-media independente, cât şi reprezentanţi ai postului public de televiziune Moldova 1 şi OMEGA, agenţie multimedia de ştiri cunoscută ca fiind apropiată partidului de guvernământ.

Şedinţa de documentare a delegaţiei a durat cca 2 ore, timp în care s-au purtat discuţii aprinse despre comportamentul postului Moldova 1 în campania electorală, despre modul cum a tratat evenimentele din 6-7 aprilie, torturarea participanţilor după acţiunile de protest de către poliţie, accentele puse în reportajele OMEGA, NIT, N4, comportamentul presei independete în raport cu partidul de guvernământ în ultima perioadă.

Amintim că delegaţia europeană se află în Moldova în perioada 27-29 aprilie 2009, timp în care are programate şedinţe cu reprezentanţii presei, ONG-urilor, cu partidele de opoziţie, vizite la penitenciarul nr. 13 şi întâlniri cu conducerea R. Moldova.
Din cadrul delegaţiei fac parte Marianne MIKKO, Marian-Jean MARINESCU, Karin RESETARITS, Anne ISLER BÉGUIN, reprezentanţi ai tuturor grupurilor parlamentare din Parlamentul European.

Notă: Discuţia din cadrul şedinţei s-a desfăşurat sub calificativul "off the record", motiv pentru care nu putem prezenta dezvăluirile din cadrul întâlnirii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu